Monday, August 30, 2010

ADA APA DENGAN BONTRAGER?

Salam,

Entry kali ini adalah mengenai diriku yang ingin meleter student2ku... yang x tahulah faham, tak faham atau buat2 x faham. Ini adalah buku Teks yang disyorkan buat pelajar diploma olehku biasanya...Bukan nak cakap buku2 lain seperti Merills (do i spell correctly?) and K.C. Clarks x bagus... but i used the book when i was studying so i am more familiar with the contents and styles....


Susahnya nk mengajar bebudak ni bukanlah setakat nk mengajar content buku ini... tetapi susahnya nak mengajar anak2 ini sehinggalah nk menyebut nama author K.L Bontrager tu .. setiap kali setiap intake setiap batch setiap sem mesti dibetulkan sebutannya yang seringkali menjadi Bonranger (x faham siapa yang nak jd renjer diorg ke siapa)... x payah bagi alasan org kg lah itulah inilah..kalau nk bagi alasan 1001 alasan boleh bagi..but when it comes to this im very particular..why? nampak macam perkara kecil kan? like im making such a big fuss of it.. the reason why is because that kind of things will develop your attidude..lama kelamaan anda menjadi tidak kisah mengenai nama orang, sebutan nama orang ejaan nama org lain yang pada anda cuma biasa saja...tetapi i believe that most of prestigious people really concern on their names and spelling (of course im one of them even if im not that prestige..let's think..one day if you work in any company.. x kisahlah hospital kerajaan ke swasta ke... satu hari ada sorang makcik dtg...kau pun pggl makcik minah (kononnya)... alih2 sebenarnya dia tu CEO tpt keje kau, atau Pengarah Hospital kau.... so sapa nk jwb? salah siapa? kau lah sbb x ambil peduli... Harap2 korang x payahla nk buat i berleter lagi pasal nama si Bontrager ni..atau nama sesiapa pun.. sbb some of the bosses x kan sign your letter if u spell their names wrongly.. instead i think all of the bosses... mungkin ada exceptional to one or two person je kut..

1 comment:

  1. salam n thanx sudi ke blog me yg xde apa2 tewww..

    ReplyDelete